Followers

Sunday, November 18, 2012

Daging Black Pepper Penganggur Terhormat

Salam

Happy working to those who start working today! Me? As always..keep waiting and waiting.. Don't bother about that.. Ada benda yang lagi best untuk dibuat sementara diberi nikmat yang lima ini, salah satunya nikmat lapang sebelum sempit..


Ok hari ini ceq berjaya menghasilkan satu lagi masakan baru yang ceq bagi nama " Daging Korban Black Pepper Penganggur Terhormat ". Hehe.. Nak abiskan stock daging raya korban ni. Dah lama nak belajar buat, tapi asyik tak yakin je. Sempena mak ayah ceq takde di rumah hari ni, ceq berani la mencuba.. Yela, kalau ade mak, ceq cuti la.. memang ceq anak bertuah kan..  ;)

TARAAAA.......



Daging Korban Black Pepper Penganggur Terhormat


Rupanya senang jer buatnya.. Bahan pun tak banyak pakai. Just daging, bawang merah, bawang putih, lada hitam. Yang lain tu, penambah je..  Masak ni  takde salah or betul pun, takde undang2  bak kate Chef Adu Master Chef tu.


Lagi satu bagi aku masak ni one of the best therapy. Bagi aku la.. Aku bukan suka shopping macam orang lain. And....lagi satu,nak masak kena ikut mood. Kalau mood baik, jadi baik la masakannya.. Kalau mood tak baik, haram jadah orang rumah ni nak sentoh. Sebab tu bila mood aku tak baik, aku tak masak. Hehe. Jadi bakal suami aku nanti, beware! Nak i masak, jangan buat i bad mood! #random advice . Hikhik~

Ok la tu je.. nak lunch free, mai la rumah. ;)





2 comments: