Followers

Wednesday, February 13, 2013

Craving for Tulips

Salam..

Lately secara tiba-tiba aku terjatuh hati pada bunga tulip. Padahal hakikatnya aku ni bukan pencinta bunga. Sebabbb... aku memang pencinta lelaki..   (lagu irwan shah berkumandang)


Alangkah bagusnya kalau kat kerteh ni ada kedai bunga.. Boleh setiap minggu beli bunga tulip letak atas meja. Baru semangat nak buat kerja. Feeling Nora Elina gicew~


Nak tunggu orang kasi, memang gigit jari je la..Sampai putus pun belum tentu ada orang nak kasi. Kesian kau kan. uhuk3. Jadinya, kita letak je la gambar bunga tulip sebagai kertas dinding dekstop. Kan sedap mata memandang tu...

 







 

Thursday, February 7, 2013

Sementara server down....

Salam,
 
Alhamdulillah, masih diberi peluang oleh yang Maha Esa untuk menyedut oksigen hingga ke hari ini. Banyak sebenarnya nikmat yang Dia berikan kepadaku, cuma kadang-kadang aku je yang tak sedar. Contoh, masuk hari ni dah dua bulan 5hari aku bekerja. Kalau dulu dua bulan aku menganggur lepas grad. Bagi aku tempoh dua bulan tu ibarat dua tahun lamanya, tatkala ramai kawan seusiaku dah dapat kerja,  aku masih di rumah abiskan beras mak aku. Tapi alhamdulillah berkat kesabaran (yang kadang-kadang tu kecundang jugak) dan doa ibu bapaku,akhirnya aku mendapat kerja dekat dengan rumah, 2jam tu dekat ke?
 
Kalau difikirkan, masih banyak lagi insan di luar sana yang masih menganggur tak dapat kerja. Bukan setakat dua bulan, 2 tahun pun ada. Itulah dinamakan rezeki kan. Rezeki setiap orang tidak sama. Janganlah pulak kita membandingkan diri kita dengan orang lain.
 
Contoh," tengok dia tu, kerja gaji besar, kerja sebulan dah pakai kereta besar, rumah besar..semua nak besar!". Biaq pi depa laa.. Diorang bukan beli kereta pakai duit mak bapak kau pun. Kau nak kereta besar,kerja la kuat sikit. Take it positive. Jadikan ia sebagai motivasi diri untuk bekerja lebih keras. Kadang-kadang aku pun macam tu, jeles tengok kejayaan orang. Biasala manusia, tak pernah terlepas dari perasaan iri hati. Jadi setiap kali perasaan macam tu datang, try to change it into positive feeling. Kan lebih baik tu.
 
Sebenarnya niat di hati ingin menyuarakan perasaan gembira, last2 melalut pula. Kah kah.. Sementara server ofis down selama satu hari ni, ape lagi kan. Nak buat kerja pun takleh. Bak kate ofismate aku "baik ofis declare cuti je hari ni". Hehe.
 
Sebenarnya..gembira sebab tak sabar menanti berlangsungnya Family Day kali ke 10 my big big bigg family sebelah Johor yang akan berlangsung 9-11February ni. Insyaallah akan ada entry khas untuk itu nanti kalau aku rajin laaa. Bukan untuk orang, untuk aku juga nanti tua tua nak baca balik. kalau sempat...
 
Hmm..bahu dah sakit, perlukan yoko yoko...
 
Doakan perjalanan kami selamat ye..
 
 
 
 
 

Saturday, February 2, 2013