Followers

Saturday, November 17, 2012

Cuti cuti penganggur terhormat

Salam

Sejak  dah grad September lepas, pejam celik pejam celik hampir 2 bulan dah aku bergelar penganggur terhormat. Yeahh bangga sangat. (tangan bahu mata atas). Ok taknak citer benda sedih sedangkan ada benda yang lagi happy perlu dikenangkan..

Lama dah tak rasa happy macam ni. Thanx my beloved cousin, Piqa for visiting me at kampung, listen to my 'cerita dongeng', be my pillow talk partner, window shopping together-gether! Wooooo enjoy sesangat! Let pictures tell the stories.


Pantai Teluk Ketapang ni sudah meragut banyak nyawa. Tapi kami mencari nahas di situ dengan membawa budak 6tahun mandi sekali. Hehe. Tipu je, ni sebenarnya area yang kena tambak, so die jadi macam muara hati gitu. Jangan risau, tak dalam pun, paras lutut je. Ramai orang mandi petang2.





Ni kali kedua aku pergi masjid kristal. Last pergi lepas SPM dulu. It's normal, yang jauh kita nak pergi sangat, yang dekat tak teringin pulak nak pergi. Ala, dah masjid  ni pun dibina untuk pelancong luar kan, nak tarik pelancong asing., bukan untuk rakyatnya. Sebab tu aku tak pergi. Ok, boleh terima? ;)







Ni pula Muzium Losong. Sebelah je dengan Taman Tamadun Islam tu. Muzium terbesar di Asia Tenggara. Betul ke tak tu, check sendiri. Last aku datang muzium ni masa sekolah rendah. Sebab dulu aku tinggal dekat dengan Losong. Jadi ni kawasan mainan aku la masa kecik2. Kawasan aku okay, jangan main2~ (bajet kak yong)





Penat2 window shopping kat Pasar Payang and Mydin Mall, pekena ICT kat Pantai Teluk Ketapang.  Awat? Ingat Shah Alam je ke ada ICT, Ganu Kiter pun ade tau. Tapi ICT ni boleh makan. Lagi sodapp.. Pikir la sendiri ICT ape ye...dah besar kan semua. Lepas makan window shopping lagi, shopping pasar bundle kat Pantai yang sama. Putih mata jela, duit dah banyak terbang... Lagipun, pengganggur terhormat kan.. Ni je la mampu buat.. 





Puas cuci mata sampai putih, ke tepi laut pule tengok keaguangan dan kekuasaan Allah swt. Tenang sangat dapat tengok pantai.. Subhanallah... (patutnya dari awal 1Oktober hari tu lagi aku datang ke sini kan.) Tenang sangatttt Ya Allah.. 

Tanx Piqa, sudi datang jaoh2 dari Sintok jenguk sepupu mu ini selama 4 hari.. Next time datang buat trip ke pulau pulak deh. Family trip lagiiii best!! Insyaallah next time jalan2 as a career person pulak, no more anggur anggur masam ni. So tak yah window2 dah, door teros!.

Ok, tu je nak cite.. tak suka boleh jalan! Peace yawww!












No comments:

Post a Comment