Followers

Wednesday, December 28, 2011

Bila Engineer Turun Dapur 2

Salam

Bertemu kembali kita dalam rancangan Bila Engineer Turun Dapur2. Hahaha. Ni bukan  nak gebang kat masyarakat aku turun dapur ya. Saja suka2. Nanti setiap kali aku lapar, biar aku bukak je blog ni. Mungkin dapat menghilangkan rasa lapar aku. Mungkin juga nanti aku dah kahwin, aku lupa cara nak masak or tak tau nak masak apa, aku bukak je blog aku, belajar balik.. walaupun aku tak bagi tau cara2 nak membuatnya, at least I have some idea to campak2 nanti. (masuk akal ke reason aku??)

Breakfast and lunch aku hari ni, Ayam Masak Halia, Sayur Campur Goreng, Jus Oren Tesco dan Kicap Adabi! Simple jerrr kan. Masakan orang bujang, biasala. (Abes la,tak de dah la orang nak kawin ngan aku lepas ni) Aku tak kisah simple pun, asalkan kenyang. Makan untuk hidup kan. Bukan hidup untuk makan. Hehe. Makan mesti secukupnya je.. ayat sape ntah ni.


Sihat dan berkhasiat tak??

Sayur Campur Goreng. Sedapp! tak tipu..

Ayam Masak Halia

Sejak bergelar final year ni, kami rajin turun ke dapur. Walaupun tengah sibuk dengan tests, assignment, projek dan sebagainya. And I did realize something, Cooking is actually a good therapy for me indeed! And dengan memasak ni juga, kami sebenarnya sedang memajukan TESCO SRI ISKANDAR yang baru dibuka bulan 11 yang lalu. Sebab semua barang mentah kami dapatkan di sana. Kalau hari2 kami masak, tak lama lagi TESCO-TESCO lain tutup kedai la...

Ok,perut dah kenyang, cuaca dah menggoda, mata mula layu...sehingga bertemu lagi dalam rancangan Bila Engineer Turun Dapur 3!

2 comments:

  1. ape kate kalau passing skit ayam halia tu kat aku

    ReplyDelete
  2. eehhhh..igt exam paper ke ni nak main passing2..

    ReplyDelete